Pages

LFC

LFC

Sunday, 10 November 2013

LIVERPOOL MENCATATKAN KEMENANGAN BERGAYA    Sekembalinya Coutinho,Agger,Johnson dan Enrique telah memantapkan lagi barisan kesebelasan utama dan ia telah di buktikan dengan kemenangan The Reds ke atas Fulham,4-0,di laman sendiri.Aku tak tengok game ini cuma dapat diringkaskan melalui berita-berita atau maklumat yang di perolehi.

    Brendan Rodgers telah menggunakan formasi 4-4-2 dan ianya berkesan tidak seperti perlawanan semasa menentang Arsenal minggu lepas yang menggunakan formasi 3-4-3.Luis Suarez di angkat sebagai The Reds kerana berjaya menjaringkan 2 gol untuk perlawanan ini.Suarez hampir mencatatkan hatrik lagi tetapi gol pertama Liverpool di anggap gol sendiri.Skrtel juga telah menjaringkan gol dan sebagai gol kedua untuk perlawanan ini.

   Keseluruhan persembahan Liverpool sangat baik dan kesemua pemain berada di tahap yang memuaskan kecuali Cissokho.Beliau telah di keluarkan pada separuh masa kedua dan di gantikan oleh Enrique.Gerrard di keluarkan lebihkurang pada minit ke70 dan Allen menggantikan tempatnya tetapi Allen gagal menggalas tugas yang di tinggalkan oleh Gerrard menyebabkan bahagian tengah sedikit longgar.


Kedudukan SemasaTahukah Anda :
Kali terakhir Martin Skrtel menjaringkan gol adalah ketika Liverpool membenam Fulham 4-0 pada bulan December 2012. Dan semalam merupakan jaringan terbaru daripada Skrtel yang turut berlaku dalam perlawanan menentang Fulham dan jaringan yang sama iaitu 4-0.
2 gol Suarez tadi merupakan gol yg ke-59 drpd 100+ perlawanan beliau sejak berpindah dri Ajax dgn harga 22.8 juta oleh Kenny Dalgish.. last player yg dpt score half century goal drpda 100+ prlwnan ialah El Nino.
-


P/S : Arsenal VS Manchester United :
        - Kalau boleh nak MU menang sebab Liverpool senang sikit nak kejar Arsenal sebagai pendahulu liga.
        - Kalau boleh nak Arsenal menang juga sebab taknak MU dalam top 4.
        - Pening!!!!

Next Match : Everton VS Liverpool (Merseyside Derby)
Tarikh: 23 November 2013 
Hari: Sabtu
Jam: 8:45 malam
Stadium: Goodison Park

TOP 3 SCORER.OMG WHERE RVP?KRIK..KRIKK....

No comments:

Post a Comment